Kosár

Kosár

Országos Cukrász Konferencia és Tanulói Cukrászverseny Cegléden!

2011-03-11 16:35:00

Időpontja:2011. március 25-26. (péntek-szombat)

Az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola 2010-ben Cukrász Tehetségpontot hozott létre, ehhez kapcsolódóan első alkalommal Országos Cukrász Konferenciát szervez. A rendezvényen belül az ország cukrász tanulóinak hagyományőrző cukrászversenyt hirdet, esküvői kategóriában. 

A konferencia és verseny helyszíne:  Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari

Szakközépiskola és Szakiskola

2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 18.

Egy intézményből maximum két fő jelentkezhet, akik csapatban és egyénileg egyaránt nevezhetnek. A versenyről és az iskoláról további információkat ide klikkelve talál!

Versenytermékek:

1. nap (március 25.) 14.00-17.00

D.2 Cukrásztanuló Artisztika kategóriában - élőmunka

Artisztikai munka készítése:

A versenyző 20×30cm tragant lapra, kakaópor felhasználásával esküvői mintát fest. A festéshez szükséges eszközöket a versenyző biztosítja magának. A verseny kiírója a tragant lapot és a festéshez szükséges kakaóport biztosítja.

Az elkészített díszmunkát 60×60cm fehér asztalra helyezheti ki. Dekorálás: 20 perc

Elkészítésére rendelkezésre álló idő: 3óra

C Cukrász tanuló kategóriában. Napi termék kategória

A versenyző a verseny kiírója által biztosított alapanyagok felhasználásával, a helyszínen esküvői desszertet készít felvert tészta alapra.

A versenyző receptúrát készít és ezt a versenymunka végén átadja a zsűrinek.

Elkészítésére rendelkezésre álló idő: 3óra

Ebben a kategóriában a zsűrizés másnap történik, végleges befejezésre további 30perc áll rendelkezésre. Díszasztal fehér, mérete 60x60cm, dekorálása: március 26. 11.30-12.00 óráig.

 2. nap (március 26.) 8.30-12.00

D2 Cukrász tanuló Alkalmi grillázs díszmunka

A versenyző 3 kg cukor és 1,8 kg dió felhasználásával hagyományos lakodalmi díszmunkát készít. A grillázstorta glazúrral díszíthető. Kiegészítő eszköz használata a díszmunkához megengedett. A kiíró az alapanyagokat biztosítja.

Elkészítésére rendelkezésre álló idő: 3,5óra

A díszasztal fehér, mérete 60x60cm, dekorálás: 15perc

D2 Cukrász tanuló Alkalmi torta díszmunka

A versenyző normál 20 szeletes tortát marcipánnal burkol, és karamell díszmunkát készít.

Igény szerint, a feladathoz szükséges tortáról a verseny kiírója gondoskodik. Az igényt a jelentkezési lap beküldésekor jelezni szíveskedjenek.

A versenyzők a karamell melegítéséhez szükséges lámpáról maguk gondoskodnak.

Elkészítésére rendelkezésre álló idő: 3,5óra

A díszasztal fehér, mérete 60x60cm, dekorálás: 15perc

A verseny zsűrizése:     2010. március 26. 12.30-13.30 óráig.

Díjátadó: 1400 óra

A zsűri tagjai: Móra László Venesz-díjas mestercukrász, Kovács Sándor mestercukrász, Szervánszky László, Szamos Miklós cukrászmester, Bergmann Ernő, Erdős Hanna világbajnok mestercukrász, Wenzelné Vígh Maja Venesz-díjas cukrász, Rimóczi László, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke, Borbély Béla cukrászmester „csokoládéguru”.

A versenymunkák értékelése: a nemzetközileg elfogadott pontozás alapján (arany – ezüst – bronzérem és oklevél formájában). A kiemelkedő munkák készítői különdíjban részesülnek.

A versenyzőknek a zsűri véleményezése után lehetőségük van személyes szakmai megbeszélésre is.

A csapatok az iskola cukrász tanműhelyében készítik el a választott termékeket.

A gyakorlatra jelöletlen fehér pólót és az élelmiszer előállítás követelményeinek megfelelő munkaruhát kell hozniuk a versenyzőknek. A termékek előállításához minden szükséges eszköz, berendezés és nyersanyag a csapat rendelkezésére áll. Kivétel ahol ezt jeleztük.

A verseny nevezési díja:                                            1500,-Ft/kategória

A konferencia szállásköltsége, étkezési díja:          3000,-Ft/fő

Részvételi szándékukat, étkezési- és szállás igényüket az iskola címére Ozsgyáni Enikő igazgatóhelyettesnek szíveskedjenek jelezni 2011. február 25-ig.

Elérhetősége: , 53-505-485 vagy53-505-482

 

Cegléd, 2011. január 31.

Csuti Emese

igazgató

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM