Kosár
Országos Cukrász Konferencia és Tanulói Cukrászverseny Cegléden!
Időpontja:2011. március 25-26. (péntek-szombat)
Az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola 2010-ben Cukrász Tehetségpontot hozott létre, ehhez kapcsolódóan első alkalommal Országos Cukrász Konferenciát szervez. A rendezvényen belül az ország cukrász tanulóinak hagyományőrző cukrászversenyt hirdet, esküvői kategóriában.
A konferencia és verseny helyszíne: Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari
Szakközépiskola és Szakiskola
2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 18.
Egy intézményből maximum két fő jelentkezhet, akik csapatban és egyénileg egyaránt nevezhetnek. A versenyről és az iskoláról további információkat ide klikkelve talál!
Versenytermékek:
1. nap (március 25.) 14.00-17.00
D.2 Cukrásztanuló Artisztika kategóriában - élőmunka
Artisztikai munka készítése:
A versenyző 20×30cm tragant lapra, kakaópor felhasználásával esküvői mintát fest. A festéshez szükséges eszközöket a versenyző biztosítja magának. A verseny kiírója a tragant lapot és a festéshez szükséges kakaóport biztosítja.
Az elkészített díszmunkát 60×60cm fehér asztalra helyezheti ki. Dekorálás: 20 perc
Elkészítésére rendelkezésre álló idő: 3óra
C Cukrász tanuló kategóriában. Napi termék kategória
A versenyző a verseny kiírója által biztosított alapanyagok felhasználásával, a helyszínen esküvői desszertet készít felvert tészta alapra.
A versenyző receptúrát készít és ezt a versenymunka végén átadja a zsűrinek.
Elkészítésére rendelkezésre álló idő: 3óra
Ebben a kategóriában a zsűrizés másnap történik, végleges befejezésre további 30perc áll rendelkezésre. Díszasztal fehér, mérete 60x60cm, dekorálása: március 26. 11.30-12.00 óráig.
2. nap (március 26.) 8.30-12.00
D2 Cukrász tanuló Alkalmi grillázs díszmunka
A versenyző 3 kg cukor és 1,8 kg dió felhasználásával hagyományos lakodalmi díszmunkát készít. A grillázstorta glazúrral díszíthető. Kiegészítő eszköz használata a díszmunkához megengedett. A kiíró az alapanyagokat biztosítja.
Elkészítésére rendelkezésre álló idő: 3,5óra
A díszasztal fehér, mérete 60x60cm, dekorálás: 15perc
D2 Cukrász tanuló Alkalmi torta díszmunka
A versenyző normál 20 szeletes tortát marcipánnal burkol, és karamell díszmunkát készít.
Igény szerint, a feladathoz szükséges tortáról a verseny kiírója gondoskodik. Az igényt a jelentkezési lap beküldésekor jelezni szíveskedjenek.
A versenyzők a karamell melegítéséhez szükséges lámpáról maguk gondoskodnak.
Elkészítésére rendelkezésre álló idő: 3,5óra
A díszasztal fehér, mérete 60x60cm, dekorálás: 15perc
A verseny zsűrizése: 2010. március 26. 12.30-13.30 óráig.
Díjátadó: 1400 óra
A zsűri tagjai: Móra László Venesz-díjas mestercukrász, Kovács Sándor mestercukrász, Szervánszky László, Szamos Miklós cukrászmester, Bergmann Ernő, Erdős Hanna világbajnok mestercukrász, Wenzelné Vígh Maja Venesz-díjas cukrász, Rimóczi László, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke, Borbély Béla cukrászmester „csokoládéguru”.
A versenymunkák értékelése: a nemzetközileg elfogadott pontozás alapján (arany – ezüst – bronzérem és oklevél formájában). A kiemelkedő munkák készítői különdíjban részesülnek.
A versenyzőknek a zsűri véleményezése után lehetőségük van személyes szakmai megbeszélésre is.
A csapatok az iskola cukrász tanműhelyében készítik el a választott termékeket.
A gyakorlatra jelöletlen fehér pólót és az élelmiszer előállítás követelményeinek megfelelő munkaruhát kell hozniuk a versenyzőknek. A termékek előállításához minden szükséges eszköz, berendezés és nyersanyag a csapat rendelkezésére áll. Kivétel ahol ezt jeleztük.
A verseny nevezési díja: 1500,-Ft/kategória
A konferencia szállásköltsége, étkezési díja: 3000,-Ft/fő
Részvételi szándékukat, étkezési- és szállás igényüket az iskola címére Ozsgyáni Enikő igazgatóhelyettesnek szíveskedjenek jelezni 2011. február 25-ig.
Elérhetősége: , 53-505-485 vagy53-505-482
Cegléd, 2011. január 31.
Csuti Emese
igazgató