Kosár
Új elnök az MNGSz élén.
2012. március 27-én megtartotta soron kívüli tisztújító küldött közgyűlését a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
2012. március 27-én megtartotta soron kívüli tisztújító küldött közgyűlését a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. Prohászka Béla volt elnök lemondását követően működő Elnöki Ügyvivői Testület munkáját leváltva - új elnököt választottak a küldöttek a két év múlva esedékes tisztújításig.
Három kandidáló volt az elnöki pozícióra, Merczi Gábor a Gundel Étterem séfje, Krivács András a baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ szállodaigazgató-tulajdonosa és Farkas József a ráckevei Kék Duna Wellness Hotel tulajdonosa. A kétkörös választást végül Krivács András nyerte meg.
Két további pozícióra is új személyeket választottak - Kocsonya Kálmán szakács alelnök elfoglaltsága miatt mondott le pozíciójáról, Török István éttermi alelnök pedig visszavonult és ezután a Schnitta Sámuel Éttermi Bizottság vezetésével foglalkozik -, a jelenlévők a szakács alelnöki pozícióra Ambrus Györgyöt (Gyula és Környéke Régió elnöke), éttermi alelnöki pozícióba pedig Barabás Zoltánt (Debrecen és Környéke Régió elnöke, a debreceni Barabás Étterem tulajdonosa) választották.