Kosár
Az év vendéglőse: a Kistücsök vezetője Csapody Balázs
Gratulálunk az év vendéglősének: a Kistücsök étterem tulajdonosának Csapody Balázsnak.
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosának, Csapody Balázsnak ítélte oda az „Év vendéglőse” díjat. Gratulálunk, és további eredményes működést kívánunk!
A balatonszemesi Kistücsök étterem sikertörténete a rendszerváltás után indult: a tulajdonos ugyanis ekkor vette kézbe az étterem irányítását. A Balaton parti étterem fejlődése azóta töretlen, a legtöbb hazai gasztronómiai kalauzban, úgymint a Dining Guide, vagy a Gault & Millau kiváló eredményeket ér el folyamatosan.
Követendő az a példa az a törekvésük is, miszerint az étterem egyre jobban szorgalmazza a közvetlenül elérhető helyi termékek, azaz a somogyi régióban megtermelt és előállított zöldségek, gyümölcsök, somogyi vadak, balatoni halak felhasználást. Ez a régiós sajátság az étlapon és az ízekben is egyaránt visszaköszön, így lehet az étteremben a „tökéletes somogyi és balatoni identitást” kialakítani.
Az étteremvezető nem titkolt szándéka a minőségi gasztroturizmus megteremtése a balatoni régióban. Ahogy egyre minőségibb ételek, italok és programok várják a turistákat, úgy az maga után vonja a turizmus fejlődését is.
A Balaton mellett egész évben várják a vendégeket, ahol igazán különleges ételekkel találkozhatnak a betérő vendégek: például a rántott véreshurka sült almával, sütőtökkel, tormahabbal nagyon érdekesnek hat, mégis hagyományosan magyar hozzávalókból áll össze.