Kosár
Michelin-csillagot kapott a Tanti étterem!
Az étterem bekerült Michelin-kalauz idei, 34. kiadásába.
Márciustól újabb Michelin-csillag gazdagítja Budapest gasztronómiai palettáját - a Tanti is bekerült az Európa nagyvárosainak legszínvonalasabb éttermeit gyüjtő Michelin-kalauz idei kiadásába. A Michelin-csillag hatalmas elismerés, hiszen a tökéletesség nemzetközi szimbóluma a konyhaművészetben. A fővárosban összesen három másik étterem kapott eddig Michelin-csillagot, a Boronyha, az Onyx és a Costes.
Rebecca Burr, a Michelin-kalauz szerkesztője így fogalmazott: a Tanti éttermet „nagyszerű főztjéért, egyszerű művészetéért, a stílusos és modern étterem tiszta, friss ízeiért, a hozzávalók valódi ismeretéért” kapta ezt a kitüntetést. Az étterem az megszokott ízek melett igazi ritkaságokat is kínál, mint például mangalica kolbász polippal és csicsókával, vagy a házi ricotta meggy sorbet-vel, kéksajtos tészta dióval és pak choi-jal. Egyszerű művészet, nagyszerű ízek, ebben rejlik a Tanti titka.
Pesti István, A Tanti séfje
Az immár nemzetközileg is elismert Tanti séfje, Pesti István már hosszú utat járt be a magyar gasztronómiában. Pályáját a Hotel Hungariában kezdte, majd több kitérő után a Cyrano és a Cosmo éttermekben folytatta, ahol közel 8 éven keresztül dolgozott. Itt vált szakácsból konyhafőnökké, vlaamint itt kezdte el azt a munkát, melyet később a Babelnél teljesített ki, ahol csapatával számos szakmai elismerést kapott. Ezt követően többek között a Baldaszti’s Kitchen és Grand éttermek konyháit vezette. A Tantiban a korábbiaktól eltérő, rendhagyó stílusban folytatta munkáját, erős hangsúlyt helyezve a letisztultságra és a fogások élményszerűségére.
Amennyiben önök is kiváncsiak a Michelin-csillagos étteremre, az elérhetőségekről tájékozódjanak a Tanti honlapján!