Kosár
Budapesten lesz a Bocuse d'Or 2016-os európai döntője!
2016 májusában, a Hungexpón kerül megrendezésre a nemzetközi séfverseny európai döntője.
Budapest rendezi meg a Bocuse d'Or következő európai döntőjét, 2016. május 10–11. közt. A verseny a Hungexpo területén fog zajlani– a Sirha Budapest Kiállítás keretében. A nemzetközi zsűri itt választja ki a húsz európai ország legjobb séfjei közül azt a tizenegyet, aki részt vehet a verseny 2017-es lyoni világdöntőben.
A budapesti döntőn a húsz versenyzőnek 5 óra és 35 perc áll rendelkezésre hogy egy hús- és egy halételt kell prezentáljon. A nyitott boxokban, közönség előtt dolgozó séfek kreativitásból és technikai tudásukból vizsgáznak úgy, hogy közben hazájuk kulináris értékeit is népszerűsítik. Teszik mindezt a résztvevő csapatok elnökeiből álló Kóstoló Zsűri, másrészt az IOC (Nemzetközi Szervezőbizottság) tagjaiból és a kisorsolt csapatok trénereiből álló Konyhai Felügyelő Zsűri előtt. A versenyen a megfelelő íz önmagában nem elég a győzelemhez, természetesen a köretek, a látvány, a tálalás mind-mind szerepet játszik a teljesítmény pontozásában.
Hogy hazánkat ki képviseli az európai döntőn, jövő február közepén derül ki - selejtező versenyek keretében. Az esemény a magyar gasztronómiának remek bemutatkozási lehetőséget biztosít, valamint építi az ország általános imázsát is. A Sirha Budapest nemzetközi vendéglátó- és élelmiszer-ipari szakkiállításra 350 kiállítóval, valamint 20 ezer hazai és külföldi látogatóval számolnak.
Sajtótájékoztató a versenyrendezési jog elnyeréséről
A kormány már előre jelezte, hogy az verseny európai döntője rendezési jogának elnyerése esetén támogatná a rendezvény lebonyolítását. Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke azt nyilatkozta, hogy 300 millió forint áll a verseny finanszírozására, valamint további kiadások fedezetéről is még tárgyalnak. A hétfői sajtótájékoztatón részt vett a versenyt alapító Paul Bocuse fia, Jerome Bocuse is, aki a Sirha Trade Show elnökeként a program lebonyolításának aláírási ceremóniájára érkezett.