Kosár
Augusztus 15-ig lehet jelentkezni a Magyarországi Bocuse d'Or versenyre!
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia kihirdette versenyfelhívását.
Budapesten kerül megrendezésre a Bocuse d’Or Europadöntő, 2016 májusában. A hazai megmérettetésen 21 év feletti magyar állampolgárságú szakácsok indulhatnak. A jelentkezés feltétele egy fényképes receptpályázat beküldése, melyre augusztus 15-ig van lehetősége minden jelentkezőnek.
A Bocuse d’Or selejtezőre beküldendő pályázat témája: a mangalica tarja, a mangalica karaj vagy a mangalica pofa és nyelv (együtt) közül kettő, amelyhez a Bocuse piac zöldség- és gyümölcskínálata párosul. A fenti három hús elem közül legalább kettő, míg a piac kínálatából minimum három zöldség vagy gyümölcs kötelezően felhasználandó.
A pályázatokat a Magyar Bocuse D'or Akadémia zsűrije bírálja el, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztva a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben, a verseny következő fordulóján is bemutathassák tehetségüket. A hazai döntőt megelőző selejtezőverseny témáját 4 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, melynek győztese mérettetheti meg magát a Magyarországi rendezésű európadöntőn.
A verseny további menete az alábbi ábrán olvasható:
A versenykiírás, valamint a páyázást segítő mintarecept megtalálható a Magyar Bocuse D'or Akadémia honlapján!