Kosár
Akasztói ponty a Hagyomány és Evolúció szakácsverseny idei témája
Szeptember 15-ig lehet jelentkezni a Magyar Gasztronómiai Egyesület által rendezett versenyre.
A tizenkét éve kerül rendszeresen megrendezésre a H&E gasztronómiai verseny, melynek célja a kulináris intelligencia valamint a technológiai tudatosság fejlesztése, Az éttermi kultúra, az ország étkezési kultúrájának fejlesztése, ahogy az az MGE 2004-es alapító okiratában szerepel. Az első három helyezett továbbképzési ösztöndíjban részesül, valamint tárgyi jutalmakban.
Az idei év versenytémája az Akasztói ponty tetszőleges garnírunggal és mártással, étteremszerű tálalásban. Ezenkívül egy további témát hoznak nyilvánosságra a verseny előtti napon, melynek garnírungjait meglepetéskosárból kell elkészíteni. Mindkét versenytányért 4 adagban kell elkészíteni, melyre legkevesebb 4 óra áll rendelkezésre, de a meglepetéskosár tartalmától függően az időkeret meghosszabodhat.
A megelőző verseny egyik győztes fogása, Molnár Gábortól
A versenyre való pályázás feltétele egy recept beküldése az akasztói ponty témájában, technológiai leírással és fényképpel, továbbá a jelentkező önéletrajzával. A versenyen a versenyzőknek mindkét témát el kell készíteniük. A döntőre az akasztói pontyot (versenyzőként egy egész hal) és a másik versenytányér alapanyagait a Magyar Gasztronómiai Egyesület biztosítja, míg a ponty-fogás kiséretének hozzávalóit a versenyzőknek kell beszerezniük.
A verseny részletes kiírása a www.gaultmillau.hu honlapon található!