Kosár
Lezajlott a hazai Bocuse d'Or első fordulója
A zsűri elbírálta a beérkezett recept-pályázatokat.
A zsűri elsősorban a kidolgozottságot, a szezonalitást, a húsok és köretek arányát, valamint a változatos technológiák használatát értékelte, ezenkívül fontos szempont volt a befektetett munka is, hiszen a Bocuse versenyzőkre kemény munka vár. A pályázat témája a mangalica tarja, a mangalica karaj illetve a mangalica pofa és nyelv volt, amelyhez a piac zöldség- és gyümölcskínálatából lehetett választani.
A 19 érvényes pályázat közül válaszotta ki a legígéretesebb séfeket a Magyar Bocuse d’Or Akadémia zsűrije - Bíró Lajos, Csapody Balázs, Hamvas Zoltán, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Vomberg Frigyes és Wolf András. A december 13-án esedékes előselejtezőre 12 versenyző jutott tovább, akikből majd 4-6 személy juthat tovább a februári magyar döntőre. Ezen döntőn dől el, hogy a Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyen ki képviselheti Magyarországot.
Az magyar hústál a Lyon-i világdöntőn
2016. májusában Európa 20 országa versenyez hazánkban. Ha a korábbi magyar versenyzőkhöz; Széll Tamáshoz és Molnár Gáborhoz hasonló sikeres szereplés megismétlődik, a magyar versenyző ezen a versenyen kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.
A továbbjutottak névsora:
- Domján Richárd – Bock Bisztró, Budapest
- Győrffy Árpád – Kollázs, Four Seasons, Budapest
- Katona András – 12 Hay Hill, London, Egyesült Királyság
- Kovács Attila – Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét
- Mizsei János – MÁK Bisztró, Budapest
- Molnár Péter – Johanna Maier Filzmoos, Ausztria
- Pohner Ádám – Olimpia Étterem, Budapest
- Sándor Rodrigo – Costes Downtown, Budapest
- Sipos András – NU bistro, Budapest
- Sugár Róbert – Kistücsök Étterem, Balatonszemes
- Szabó László – Helyszíni szolgáltatások, Sodexo
- Volenter István – 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár