Kosár
Lezajlott a Bocuse d’Or utánpótlás-verseny döntője
12 fiatal magyar szakács mérte össze tudását október 18-án, vasárnap.
A megmérettetés két feladatból állt – egyik ismert volt már a verseny előtt: Saláta, bevert tojás és baguette – illetve egy titkos nyersanyagkosárból (lazac és zöldségek) összeállított főétel és mártás elkészítése.
A versenymunkákat két szempontból bírálták – Az elkészített étel minőségén kívül értékelték a konyhai munkát is. Utóbbit Bíró Lajos és Tóth Gábor pontozta különböző szempontok alapján: anyagfelhasználás, összeszedettség, a szakszerűség és a tisztaság. A kóstoló zsűri – Arnold Károly, Bakcsy Árpád, Bősze Ákos, Hamvas Zoltán, Nyíri Sándor, Varjú Viktor és Vomberg Frigyes – értékelte a versenymunka ízét, textúráját, prezentációját, valamint azt, hogy a fogás mennyire felelt meg a Bocuse d’Or szellemiségének.
Az utánpótlás verseny végeredménye a következőképpen alakult:
- I.helyezett: Szabó Kevin – Onyx Étterem
- II.helyezett: Barna Zsanett – Onyx Étterem
- III.helyezett: Szász Kristóf – Bock Bisztró
- Különdíj: Sándor Lőrinc – Kistücsök Étterem
A díjazottak
Az értékes tárgyi ajándékok mellett az első három helyezett szakácsnak lehetősége nyílhat arra, hogy a Bocuse d’Or verseny keretében szerephez jusson a versenyben megmérettető séf oldalán. Mellette társai, a további, a Bocuse d’Or európai döntője kapcsán felmerülő feladatok teljesítése alkalmával szintén szereppel bírhatnak, akár a kontinentális döntőn versenyző csapatok második segítőjeként.
A Bocuse d’Or magyarországi versenyfolyamatában a következő állomás a 2015. december 13-i selejtező lesz.