Kosár

Kosár

Lezajlott a Bocuse d’Or utánpótlás-verseny döntője

2015-10-29 09:22:23

12 fiatal magyar szakács mérte össze tudását október 18-án, vasárnap.

A megmérettetés két feladatból állt – egyik ismert volt már a verseny előtt: Saláta, bevert tojás és baguette – illetve egy titkos nyersanyagkosárból (lazac és zöldségek) összeállított főétel és mártás elkészítése.

A versenymunkákat két szempontból bírálták – Az elkészített étel minőségén kívül értékelték a konyhai munkát is. Utóbbit Bíró Lajos és Tóth Gábor pontozta különböző szempontok alapján: anyagfelhasználás, összeszedettség, a szakszerűség és a tisztaság. A kóstoló zsűri – Arnold Károly, Bakcsy Árpád, Bősze Ákos, Hamvas Zoltán, Nyíri Sándor, Varjú Viktor és Vomberg Frigyes – értékelte a versenymunka ízét, textúráját, prezentációját, valamint azt, hogy a fogás mennyire felelt meg a Bocuse d’Or szellemiségének.

Az utánpótlás verseny végeredménye a következőképpen alakult:

  • I.helyezett: Szabó Kevin – Onyx Étterem
  • II.helyezett: Barna Zsanett – Onyx Étterem 
  • III.helyezett: Szász Kristóf – Bock Bisztró
  • Különdíj: Sándor Lőrinc – Kistücsök Étterem 

Bocuse d'Or utánpótlásverseny
A díjazottak


Az értékes tárgyi ajándékok mellett az első három helyezett szakácsnak lehetősége nyílhat arra, hogy a Bocuse d’Or verseny keretében szerephez jusson a versenyben megmérettető séf oldalán. Mellette társai, a további, a Bocuse d’Or európai döntője kapcsán felmerülő feladatok teljesítése alkalmával szintén szereppel bírhatnak, akár a kontinentális döntőn versenyző csapatok második segítőjeként.

A Bocuse d’Or magyarországi versenyfolyamatában a következő állomás a 2015. december 13-i selejtező lesz.

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM