Kosár
Vasárnap zajlik le a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar elődöntője!
A 11 induló közül maximum versenyző juthat tovább a magyarországi döntőbe, ahol kiderül, az Európadöntön ki képviseli országunkat.
Az idei elődöntő témája egy hal és egy vad étel elkészítése lesz. Ezt az információt a versenyzők október 30-án ismerték meg, így szűk hat hét állt rendelkezésükre a versenyfogások kidolgozásához, meghatározott, a szervezők által biztosított alapanyagokból. 5+1 adagban kell majd elkészíteniük a fogásokat, melyre 3 óra 45 perc áll majd rendelkezésükre. A versenyzőknek törekedniük kell arra, hogy ételeik akár nemzetközi szinten, a világ jobb bisztróiban és éttermeiben is megállják a helyüket, és emellett legyenek szezonálisak, harmonikusak, továbbá fontos szempont a kreatviitás is – legyenek az ételek figyelemfelkeltők vagy akár szórakoztatóak is.
A versenyt két zsűri-csoport alkotja – külön konyhai zsűri pontozza az észszerű anyagfelhasználást, a tisztaságot és higiéniát, míg az ételek prezentálásáról és ízéről az 5-5 főből álló hal- és húsételeket kóstoló zsűri dönt.
Az elődöntő során a séfek egyedül készítik el versenyfogásuk, de a februári döntőn már segédje is hozzájárulhat a versenyző sikeréhez. A vasárnapi verseny nézői között találkozhatunk majd az ifjúsági verseny első 6 helyezettjével, illetve további néhány ígéretes szakácstanulóval is, akik potenciális tagjai lehetnek a Bocuse d’Or Europe magyar csapatának a hazai döntőn győztes szakács és csapata oldalán.
A Bocuse d’Or szakácsverseny magyar elődöntőjének névsora:
- Domján Richárd
- Mizsei János
- Szabó László
- Kovács Attila
- Katona András
- Sipos András
- Sándor Rodrigo
- Győrffy Árpád
- Molnár Péter
- Pohner Ádám
- Volenter István
A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket és a sajtó képviselőit a versenyre!
Részletek, további információ a Magyar Bocuse d'Or akadémia honlapján!