Kosár
Bocuse d’Or 2016: Lezajlott a magyar döntő előtti eligazítás
2016. január 15-én tartották a Bocuse d’Or magyarországi döntőjében résztvevő versenyzők eligazítását. A megbeszélésen ismertetésre került a versenyszabályzat, illetve a átadásra kerültek az Akadémia által biztosított tálalóelemek, gyakorlótálak. A magyar zsűrihez neves, nemzetközileg is elismert szereplők is csatlakoznak. A napokban az is kiderült, hogy Magyarország szereplésére az Európadöntő második napján kerül sor.
Az eligazítás során nyilvánosságra hozták a séf-commis párokat is, hiszen a 6 továbbjutó a februári döntőn a versenyzők már segédjükkel vesznek részt. A segítők az ifjúsági verseny első 6 helyezettje, illetve ígéretes szakácstanulók közül választották ki.
A versenyző Séf – Commis párosok a következők:
- Győrffy Árpád – Szegedi Réka
- Pohner Ádám – Jándi Lőrinc
- Sándor Rodrigo – Barna Zsanett
- Szabó László – Pozsár Bence
- Széll Tamás – Szabó Kevin
- Volenter István – Sándor Lőrinc
A versenyen résztvevő séfek
A február 18-i, a Fehova keretei között megrendezésre kerülő magyar döntőn hatalmas megtiszteltetés, hogy a zsűri két elnöke Bíró Lajos és Hamvas Zoltán, valamint a versenyzők által kijelölt zsűritagokhoz (Ádám Csaba, Dinnyés Csaba, Palágyi Eszter, Pesti István, Szulló Szabina, Urbán Tibor) olyan nemzetközileg elismert szereplők is értékelik a csapatok munkáját, mint Brian Turner, Christian Meyer, Ferdy Debecker, Henrik Norström vagy éppen a Bocuse d’Or győztes Rasmus Kofoed és Serge Vieira, akik már a korábbiakban továbbjutó Molnár Gábort és Széll Tamást is segítették a felkészülésben. Az Akadémia a továbbiakban is mindent megtesz, hogy szakmailag kellő támogatást nyűjtson a magyar csapatnak, így a már a magyar döntőre való felkészülés során lehetőségük nyílik majd a versenyzőknek a meghívott séftől tanulni.
A hústémához minden versenyző számára biztosított egy gyakorlótál, mely egy szintén az Akadémia által biztosított versenytálra kerül lecserélésre a döntőre, illetve 1 darab 2 alternatívából választható főelemtartó emelvény, valamint egy 3 alternatívából összeállítható összesen 30 darabos köret kiemelő csomag. A további felkészülést segítendő az Akadémia biztosítja a teljes első hal- és húscsomagot is a versenyzők számára.