Kosár

Kosár

A BGE hallgatói segédkeznek a Bocuse d'Or-on!

2016-05-10 11:32:13

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának 37 hallgatója segít a Bocuse D'or Europadöntőjén, illetve az azt követő gálavacsorán!

Közvetlen közelről szemlélheti meg a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének európai döntőjét az egyetem 37 hallgatója, akik felszolgálóként és konyhai segítőként vesznek részt az esemény lebonyolításában.

A BGE hallgatói pályázaton jelentkezhettek a szakmai kihívást jelentő munkára. A jelentkezők közül 12, elsősorban másod- és harmadéves hallgatót választottak ki tavaly év végén, hogy pincérként vegyenek részt a hazai európadöntőn. A döntőt lezáró közel ezer fős gálavacsorán további 25 BGE KVIK-es hallgató vesz részt, akik közül van, aki felszolgál, míg mások a konyhán a legnevesebb hazai éttermek – az Arany Kaviár, az Onyx, a Kistücsök és a Bock Bisztró – séfjeinek keze alá dolgozhatnak majd.

„A Bocuse d’Oron való részvétel nagyon értékes szakmai tapasztalatot jelent a BGE hallgatói számára, hiszen Európa legnevesebb séfjeinek munkáját segíthetik, és átélhetik, milyen kihívást jelent a feszült versenyhelyzetben való helytállás. Mindez hasonló ahhoz, amivel egy étterem konyháján nap, mint nap szembesülnek majd későbbi munkájuk során. Ennek megtapasztalása mellett hallgatóink rálátást nyerhetnek a világ legjobb séfjeinek munkájára és a fine dining világára, ami meghatározó élmény lehet későbbi karrierjük szempontjából.” – mondta el Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK Vendéglátás Intézeti Tanszékének vezetője.

A Bocuse d’Or európai döntőjén résztvevő BGE-s hallgatók az eseményre való felkészülés során 4-5 alkalommal vettek részt előkészítő tréningen, melynek többször is a Vendéglátás Intézeti Tanszék biztosított helyet gyakorló éttermében.

Felkészítő tréning a Boucse D'or-raFelkészítő tréning a Boucse D'or-ra

forrás: turizmusonline.hu

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM