Kosár
Ez évben sem maradhat el a nagy hagyományokkal bíró Év Fagylaltja 2016 verseny!
Idén is június első hétfőjén rendezik meg a 2016-os Év fagylaltja versenyt. A helyszín a tavaly nyáron újranyitott szegedi Virág Cukrászda.
A verseny célja, a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylaltokat népszerűségének növelése.
A verseny nyertesének pénzjutalmat nem jár, de a nagy médiaérdeklődésnek köszönhetően, cukrászdája az egész ország számára ismert lesz, így jelentős forgalomnövekedés prognosztizálható. Az előző évek nyertesei ezt, meg tudják erősíteni. Az Év fagylaltja vándorserleget, a szabadon választott kategória győztese viheti haza.
Sajnos a sok előny ellenére évek óta, fokozatosan csökken a nevezők száma.
Most is az első 100 fagylalt nevezését tudják elfogadni. A tavaly létrehozott – Kézműves Fagylalt Nívódíj – idén is várja gazdáját. A versenyző által készített fagylalt, mind a két kategóriában (kötelező íz és szabadon választott) az első öt helyezettben benne legyen, és a zsűri ez alapján osztja ki a díjat. Tavaly ez nem sikerült egyik nevezőnek se, így a Nívódíj nem került kiosztásra.
Az idei évben is szerepel a “Mentes”kategória, az Év fagylaltja verseny kiírásában. Ebben a kategóriában a “mentes” fagylaltok indulhatnak, melyek nem tartalmaznak hozzáadott: répacukrot, glutént, laktózt, és tejfehérjét.
Nevezések határideje: 2016. május 27.
Verseny időpontja: 2016. június 6.
Helyszín: Virág Cukrászda, Szeged
Az idei kötelező íz: meggy.
Nevezési lap és további információ itt érhető el: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete weboldalán.
Megközelítéshez segítség: Térkép (Google Maps)
Bízunk benne, hogy az idén többen fognak nevezni, illetve eléri a célját a verseny és még népszerűbb lesz a kézműves fagylalt.
Találkozzunk a verseny helyszínén – vegyen részt indulóként, vagy látogatóként – mi ott leszünk!
Keresse kollégáinkat a Vendi Hungária Kft. bemutató asztalánál!