Kosár
Megjelent a Gault & Millau 2014-es étteremkalauza
A Gault & Millau 2014-es étteremkalauzának rangsora a hazai rangos éttermekről, borokról.
Megjelent a 2014-es Gault & Millau étteremkalauz kiadványa, melyben a hazai gasztronómia jeles képviselőit értékelték. A teszterek 398 éttermet jártak végig, ahol az éttermeket 11-től 17-ig pontozták. A legmagasabb pontszámért 3 szakácssapka járt.
A legmagasabb értéket - 17 pontot, a Costes, az Onyx és a ZONA Bisztró kapta, amely pontszámok már nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőek! Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az első kettő díjazott már rendelkezik a csúcsgasztronómia kitűnő érdemével, a Michelin-csillaggal. Az év éttermét pedig nem egy budapesti vendéglátóhely, hanem egy feltörekvő vidéki vendéglő, az encsi Anyukám mondta kapta.
További érdekesség, hogy az év kisvendéglője címet egy egyszerű étteremnek ítélték oda: a hévízi Öreg Harang Borozót tüntették ki ezzel a címmel. A friss, helyi alapanyagok felhasználása követendő példa, amivel egy vidéki vendéglő is fel tudja hívni magára a figyelmet, hogy a legnagyobbak között említhessék a szaksajtóban.
Az étteremkalauz a konyhák teljesítményére és minőségére koncentrál. A tesztelő inkognitóban látogatja meg az éttermet, és mindvégig rejtve marad: ő maga fizeti ki számláját, és közben figyel a legapróbb részletekre is. A kiszolgálást, tálalást, kreativitást, az ételek frissességét, felhasznált alapanyagait, azok szezonalitását, és természetesen az ételek ár-érék arányát mind figyelembe veszik az értékeléskor.
Forrás: http://www.gaultmillau.hu/kalauz
Véleménye van, hozzáfűzne még valamit?
Várjuk kommentjeit a Vendi.hu Facebook oldalán:
facebook.com/vendi.hu