Páratartalom szabályozó rendszer, opció MALAGA és CARMELLO Süteményes hűtőhöz (/folyóméter). Az ár folyóméterre vetített egységár és a berendezés hossza alapján kerül meghatározásra. Információk a páratartalom szabályozó opcionális kiegészítő választásához!
A berendezésben a páraképzés az olvadék víz visszapárologtatásával történik, fűtőszál segítségével.
A berendezés párásításának beállítása a párásító eszköz beállításával lehetséges.
Ez a beállítás nem egy konstans és folyamatos és előre meghatározhat páraszint beállítását teszi lehetővé, hanem az olvadékvíz jelenléte esetén annak alkalom szerű a hűtött térbe történő visszapárologtatásával növeli a hűtött tér páratartalom szintjét. A párologtatás során a hűtőben a hőmérséklet megemelkedhet, illetve ezzel egy időben a páraszint is. A páraképzést követően az elpárologtató a hűtő működése során a hűtött térben a levegő páratartalmát folyamatosan csökkenti ez által a páraszint folyamatosan változik. A hűtőben tárolt termékek figyelembevételével a párásító berendezés beállításának az változtatásával tudják a szükséges páraszintet beállítani, ami adott esetben egy hosszadalmas folyamat is lehet mire a megfelelő páraszint beállítást elérik.
Ennek konstans gyakorlata nincs és ezt sem a gyártó, sem a szerviz nem tudja a felhasználó helyett beállítani az egyedi igények és a hűtőben elhelyezett termékek páriszint igénye miatt.
A hűtőkben vegyesen tárolt sütemények esetében a pára jelenléte nem minden termékre gyakorol megfelelő hatást. Lehetnek olyan sütemények, amelyek esetében a pára cseppek formájában kicsapódik a termék felszínén, lehetnek olyan termékek, amelyek esetében meglágyul a termék felülete, de lehetnek olyan termékek amelyik a pára hiánya esetén száradási jeleket mutatnak.
A párásító beállítása és a felhasználó igényeinek megfelelő páraszint beállításának kísérletezése nem szerviz igénybevételét eredményező tünet! Javasoljuk a leírtakat alaposan áttanulmányozni és megfontoltan dönteni annak szükségességér