Kosár
Electrolux sokkoló hűtők: az ételtartósítás új fejezete
Tudja miért érdemes sokkoló hűtőre beruházni? Olvassa el érveinket!
A sokkoló hűtők egy új fejezetet nyitnak a hűtés/fagyasztás, és a hűtve történő tárolás vonatkozásában. Az ételek hűtve történő eltarthatósága eddig komoly feladatot jelentett, azonban a sokkoló hűtők megjelenésével ez a feladat sokkal gazdaságosabb lett: idő és pénz takarítható meg vele, nem beszélve a ráfordított idő csökkenéséről.
Kétfajta gyorshűtési ciklus
A gyorshűtés vagy sokkolóhűtés lényege a még meleg, +90 oC -os ételt +3 oC-osra, vagy +75 oC -ról -18 oC -ra lehűteni. Az előbbi (sokkoló hűtés) folyamatot 90 perc alatt végzi a készülék, míg a második – gyorsfagyasztás funkciót 3 óra alatt végzi.
Ezekkel a megoldásokkal megakadályozható a baktériumképződés és az ételben a kristályképződések kialakulása, valamint növelhető a tartósítási idő. A gyorshűtési ciklusok végén az étel +3 oC-on, vagy -18 oC -on tárolható, akár több hónapig, az étel színeit, értékes tápanyagait, formáját továbbra is megőrizve, azaz bármiféle minőségromlás nélkül. A visszahűtött – regenerált étel ugyanolyan ínycsiklandozó marad a vendég tányérján, mintha nemrég készült volna el!
Innovatív technológia
A behelyezett étel hőmérsékletéről a belső maghőmérő szonda gondoskodik. Segítségével a sokkoló berendezés folyamatosan tájékozódik az étel belső hőmérsékletéről, így ha elérte a kívánt értéket, hangjelzéssel figyelmezteti az üzemeltetőket a ciklus végéről.
A modern kezelőfelületen minden információ megjelenik: idő, maghőmérséklet, hátralévő idő, hibajelzések, szerviz információk. A készülék minden információt letárol, amit a hozzá csatlakoztatható nyomtatóval ki is nyomtathat, vagy PC-vel összekötve lementhet digitális formátumban.
Gyors munkavégzés, idő és pénz megtakarítás
A készülék a gyorsfagyasztási ciklusok végén automatikusan tartja a beállított hőmérsékletet: +3 oC, vagy -18 oC. Automatikus (forró gázos) leolvasztás, a szennyvizet csatornába, vagy külön vízgyűjtő edénybe engedi. Két személyre szabható program segíti a munkát, melyekben idő és hőmérséklet egyaránt beállítható.
A Electrolux Professional sokkoló hűtők előnyeit összefoglalva: kiváló, időtálló rozsdamentes acél anyagminőség, korszerű technológia, könnyű kezelhetőség, gyors munkavégzés, jól illeszkedik a konyha egyéb munkafolyamatai közé, több a ZANUSSI Professional kombisütőivel kompatibilis méretkialakítás áll az ügyfelek rendelkezésére. A konyhai folyamatok jobban tervezhetőek, így jelentős időt és költséget lehet megtakarítani a használatukkal.
Véleménye van, hozzáfűzne még valamit?
Várjuk kommentjeit a Vendi.hu Facebook oldalán:
facebook.com/vendi.hu
Kapcsolódó cikkek:
- Szeletsütő lapok: csak jó sülhet ki belőle!
- Hűtött munkaasztalok - vásárlási útmutató
- Milyen késekre lehet szüksége a konyhában?
- A chafingekről mindent
Hozzászólások
Hozzászóláshoz be kell lépnie.