Kosár
Miket tanulhatunk a konyha ördögétől?
Hét tipp Gordon Ramsay-től.
Itthon is néhány TV csatornán feltűnt már Gordon Ramsay egyik műsora, A konyha ördöge. A szórakoztatás mellett vajon a szakmabeliek számára tartogat némi plusz információt is?
Aki nem ismerné a műsort: ebben a sorozatban lepukkant, alulteljesítő éttermeket ráz gatyába a sztárséf. Mindezt teszi óriási lendülettel és hévvel, nem beszélve egy nagy adag szitkozódással, sértegetéssel, humorral körítve. Mindezeknek ellenére megmarad hitelesnek a figurája, hiszen több éttermet vezet sikeresen a világ különböző pontjain, valamint számos elismerő Michelin-csillaggal jutalmazták eddigi munkásságát.
Amikor az ember kívülállóként nézi ezt a műsort, könnyen megérti, hogy egy adott részben az étteremnél mi a zűr, miért nem megy a bolt. Azonban ha az ember a vendéglátásban dolgozik, sokszor nem veszi észre (saját) hibáit, azokat a hibákat, amik miatt lassan hanyatlik az üzlet. Számos oka lehet a romló teljesítménynek, de mi most segítünk! Ehhez pedig nem mást, mint Gordon Ramsay-t hívjuk segítségül, hogy tippeket adhasson Önnek is. A sorozat számtalan részét végignézve (csakis kutatási célból, persze) összeállítottunk egy listát, amit a műsorból tanulhat az ember, és minden vendéglátónak érdemes megfontolnia.
Az első tippje: A cél az egyszerűség
Az éttermeknél sokszor túl sok ételt kínálnak egyszerre, túlterhelt az étlap és az évek során még tovább bővül a lista. Habár ezzel egy igencsak nagy választékot tudunk a vendégeknek mutatni, de ugyanúgy össze is zavarhatja őket a bőség zavara, és ezzel csak nehezítjük a választást. (Gondoljunk csak a pizzarendelésre, milyen nehéz választani a sokszor 20-30 darabos kínálatból is!)
Gordon Ramsay például gyakran megkéri a személyzetet, hogy első lépésként minden fogást készítsenek el és mutassák meg neki. Ha ez az Ön számára is egy lehetetlen küldetés, akkor ideje megfontolni az étlap rövidítését, egyszerűsítését.
Ez az egyszerűsítő folyamat mindenki számára kényelmesebb és gazdaságosabb megoldást jelent!
Ennél egyszerűbb már nem is lehetne a konyhai előkészítés:
Kenyér, pizza vagy akár sütemény tészták dagasztására kiváló megoldásunk van, ami nagymértékben megkönnyíti konyhai munkáját. Optimálisan kihasználhatók vendéglők konyhájában, közétkezési nagykonyhákban, pizzériázókban, cukrászdákban, sütödékben, kávézókban, stb.
Spirálkaros dagasztógép 30 literes üsttel >>
Keresse fel kínálatunkat itt!
A további tippekkel hamarosan jelentkezünk!
Véleménye van, hozzáfűzne még valamit?
Várjuk kommentjeit a Vendi.hu Facebook oldalán:
facebook.com/vendi.hu
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
Hozzászóláshoz be kell lépnie.